SAFER-ÜL HAYR AYININ SON ÇARŞAMBA GÜN VEYA GECESİNDE “Korunmak için” Kılınacak Namaz
Safer ayı Uğursuzluk değil hayır ayıdır.
Safer ayı,Hicri-Kameri takvimimizde senemizin ikinci ayıdır.Akidesi(inancı) bozuk,gafil insanlar,bu mübarek ayı uğursuz telakki ederler.
İslam inancında aylar ve günlerin bazılarına uğursuzluk isnadı,katiyen caiz değildir.Ehl-i sünnet ve’l-Cemâat akidesinde böyle şeyler yoktur.Sadece bazı aylar,günler ve geceler eşref(daha şerefli,daha aziz,daha muhteremdir.) Bu itibarla safer ayına da “Safer-ül Hayr “ismi verilmiştir.
Şeyh-i Kâmil Feriüddin Şekergenç Hazretleri’nin,Hâce Mu’inüddün(Kuddise Sirruhu)’nun evradından nakline göre; her sene 320 bin bela gökten yere nazil olur,bunların hepsi de safer ayının son çarşambasında Vâki olur.Bu yüzden o gün senenin günlerinin en çetin geçen günü olur.
Bu ayın son Çarşamba gecesi veya gündüzü (korunmuş olmak) için 2 Rekat namaz kılınır.Her rekatta 1 Fatiha 11 İhlas-ı şerif okunur.Namazdan sonra,11 istiğfar ile eller kaldırılır 11 salat-ı münciye(Salaten Tüncina) okunur. ve dua edilir.
Salat-ı Münciye;
Okunuşu: “Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî’al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî’isseyyi’âat ve terfe’unâ bihâ indeke a’ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa’l gayât, min cemî’il hayrâti fi’l hayâti ve ba’del memâat, inneke alâ külli şey’in kadîr.”
Anlamı: “Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin.”
Kaynak:Fazilet neşriyat