Ne Kadar Günahı Olsa da Kişiyi Cennete girdirecek Farklı Kelime-i Şehadet
ÇOK BÜYÜK İSMİ AZAM OLAN BİR DUADIR
Ne kadar Günahı Olsa da Kişiyi Cennete Gidirecek Farklı bir Kelime-i Şehadet
Her gün 100 defa okumaya gayret edelim inşallah mucize yaşayalım
Yüce Rabbimizin mağfiretine ererek cennetine girelim
Burada mutlaka iman etmiş kişi olmalıyız.Kul olarak yaşadığımız sürece isteyerek veya istemeyerek günahlar işleriz.Rabbim bizleri affetsin bizleri.
Affımıza ve cenneti kazanmamıza vesile olan bu Kelime-i Şehadeti okuyabildiğimiz kadar veya 100 defa okuyalım.
Ubâde (Radıyallâhu Anh)’dan rivayet edilen bir hadis-şerifte Rasûlüllah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:” Her kim “Allâh’tan başka hiç bir ilâh yoktur,O tekdir,hiçbir ortağı yoktur,muhakkak ki Muhammed (s.a.v) O’nun kulu ve Resûlüdür,şüphesis İsâ (Aleyhisselaö da Alla^’ın kulu ve Rasulü olup Meryem’e bıraktığı kelimesi (Kün emriyle babasız olarak özel yarattığı bir kulu) ve Onun tarafından gönderilmiş olan Cebrail Aleyhisselam vesilesiyle üfürülerek babasız yaratılan hususi bir ruhtur.cennet haktır cehennem de haktır ” Diye şahitlikte bulunursa,hangi amel olsa da, ne kadar günahı olsa da Allâh-u Teâlâ onu cennete girdirir” buyurmuştur.
“Cennetin sekiz kapısından dilediğinden girer” şeklinde ilave etmiştir.
Bismillâhirrahmânirrahîm
” Eşhedü en lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâ şerîke lehu ve enne Muhammeden abduhu ve rasûluhu ve enne îsâ abdullâhi ve rasûluhu ve kelimetuhu elgâhâ ilâ meryeme ve rûhun minhu vel cennetu hakkun vennâru hakk. ” ÂMîN.
Anlamı;
Bismillâhirrahmânirrahîm
” Allâh’tan başka hiç bir ilâh yoktur, O tektir, hiçbir ortağı yoktur, muhakkak ki Muhammed (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) O’nun kulu ve Rasûlüdür, şüphesiz İsâ (Aleyhisselâm) da Allâh’ın kulu ve Rasûlü olup Meryem’e bıraktığı kelimesi (Kün emriyle babasız olarak özel yarattığı bir kulu) ve On(un tarafın)dan (gönderilmiş olan Cebrâil (Aleyhisselâm) vesîlesiyle üfürülerek babasız yaratılan husûsî) bir ruhtur, cennet haktır, cehennem de haktır ” ÂMîN.
Kaynak:(Buhâri,Enbiyâ;48,no;3252,3/1267,Müslim,İmân;10,no;28,1/57;Ahmed ibni Hanbel,el-Müsned,no;22738,8/394