İstanbulda gezilip görülecek yerler
Bebek sahilinde gezinti ve geceleri şehrin ışıklarıyla muhteşem bir görüntü ve sahilde balık yiyebilirisiniz.
Aşiyan Yollarında Romantik Yürüyüş
İstanbul’da Bebek ile Rumelihisarı arasındaki sırtlarda bulunan ve İstanbul Boğazı’na bakan Aşiyan’ın, şarkılara konu olan meşhur yollarında yürüyebilirsiniz. Deniz manzarasının tadını çıkartıp Aşiyan Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ünlü Türk Şairi Tevfik Fikret`in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ev olan AŞİYAN’da Abdülhakhamit’e ait kişisel eşyalar, Tevfik Fikret’in odası, tablosu bulunuyor.
Balat’ta Saltanat Kayığı
İstanbul’un en eski semtlerinden birisi olan Balat’da Saltanat Kayığı’na binebilir, Zeyrek Bölgesini ve Bulgar Kilisesini görebilirsiniz.
Turkuazoo’da balıkları ve balık adamları izleyin
İstanbul Esenler’de açılan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi bu yıl içinde açtığı Turkuazoo ile oldukça ilgi çekti. Turkuazoo Türkiye’nin ilk akvaryumu olma özelliğini taşıyor. Forum İstanbul da ayrıca Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi…
Sıcak iklimdeki ilk buz müzesi
Forum İstanbul’da yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Türkiye’nin ilk buz müzesini zyaret etmek. Soğuk iklime bağlı kalmayacak şekilde özel bir soğutma sistemi ile inşa edilen, yıl boyu açık kalmak üzere planlanan proje dünyada bir ilk olma özelliği de taşıyor.
Sıcak iklimdeki ilk buz müzesi
Buz müzesinde Aurora Borealis yani sadece Kuzey Kutbu’nda ve belli zamanlarda görülebilen kutup ışıkları ses efektleri ile birlikte Magic Ice buz müzesinde ziyaretçileri bekliyor.
Buzdan 8 metrelik Viking gemisinin de bazı kısımları buz müzesi için İsveç’ten getirildi.
Çengelköy’de kahvaltı
Çengelköy’ün çıtır simitçisi, sevimli İstanbul evleri, dar sokakları ve meşhur Çınaraltı Kahvesi Çengelköy’de uzun bir yürüyüş esnasında görebileceklerinizden.
Çengelköy’deki Çınarlı Kahve’de de kahvaltınızı edebilirsiniz.
Rumeli Feneri’nde Karadeniz
Rumeli Feneri Avrupa yakasında İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’le birleştiği kuzey ucunda yer alan deniz feneridir. Karşısındaki Anadolu Feneri ile birleştiği çizgi İstanbul Limanı’nın kuzey sınırını oluşturmaktadır. Rumeli Feneri’nde Karadeniz’i izleyebilir, civardaki kafelerde oturabilir ya da Garipçe Köyü’nde oksijen depolayabilirsiniz.
Türkiye’yi buraya sığdırdılar
Türkiye’nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk, toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Miniaturk’te, 15.000 metrekare maket alanı, 40.000 metrekare yeşil ve açık alan, 3.500 metrekare kapalı alan, 2.000 metrekare havuz ve suyolu, 500 araçlık otopark yer almaktadır. Miniaturk’ün genel konseptine uygun olarak maket alanında ince tekstürlü çimler, bodurlaştırılmış bitkiler ve bonzailer kullanıldı. Maketlerin yerlerine alınmasının ardından çimler serildi ve bitkiler dikildi.
Türkiye’yi buraya sığdırdılar
Miniatürk’te Türkiye’den seçilmiş tarihi binalar ve yapı toplulukları görülebilir. Günümüzde ayakta olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi gibi bazı yapılar o günkü tahmini görünümlerine göre yapılmışlardır. Ziyaret Bilgileri
Tüm hafta açık: 09.00 – 19.00
Moda sahili bir başka
“Kadıköy” denilince akla ilk önce o eşsiz güzelliğiyle sizi çeken Moda Sahili gelir. Geçmişte birçok köşklere ve yalılara ev sahipliği yapmış olan Moda Sahili şimdilerde kıyısını, çay bahçeleri ve apartmanlara bırakmış olsa da çekiciliğinden hiçbir şey eksiltmemiştir.
Moda’da Ali Usta Dondurması
Ayrıca Moda’nın meşhur dondurmacısı Ali Usta’nın dondurmasından yemeyi de ihmal etmeyin.
360 Derece Panoramik Müze
Yine İstanbul’da farklı bir hafta sonu etkinliği olarak Topkapı’da açılan Panoramik Müze’yi gezebilirsiniz. 360 Derece Panoramik Müze İstanbul’un Fethinin en çetin geçtiği Topkapı’da bulunuyor. Panoramik Müze’de 1453’teki fetih ile ilgili yolculuğa çıkabilirsiniz.
Eminönü’nde çarşı ve balık-ekmek
Eminönü’nde asırlık Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısını gezebilrisiniz. Turistlerin uğrak yerlerinden birisi olan Eminönü’nde alışverişinizi yaptıktan sonra Galata Köprüsü’ne geçerek balık-ekmek yiyebilirsiniz.
Ortaköy’de tekne turu
Ortaköy ile artık özdeşleşen bir yemek olan kumpiri banklarda denize nazır yiyebilirsiniz. Ayrıca Ortaköy’deki ufak teknelerle Boğaz turuna çıkarak mini bir tur yapabilirsiniz. Tur fiyatları da son
Florya’da Atatürk’ün Deniz Köşkü’nü görün
Yeşilköy ile Küçükçekmece arasında yer alan bölge sönük bir yer ve avcıların ava çıktığı bir bölge iken Atatürk’ün yerleşmesiyle değişime uğradı. 48 günde bitirilen ahşap köşk müze olarak kullanılıyor.
Müzeyi ziyaret için ücret: tam 2 TL öğrenci ise 1,5 TL’dir.
Pierre Loti’de romantizm
Türk dostu ve İstanbul aşığı olarak bilinen Fransız yazardan adını alan Pierre Loti tepesi İstanbul’un en romantik yerlerinden biri olarak bilinir. Haliç’i tepeden gören Pierre Loti tepesindeki çay bahçesi de İstanbul’un en simgeleşmiş yerlerinden birisidir.
Pierre Loti’de romantizm
Eyüp Sultan Camii’nin yanındaki mezarlıkların arasından upuzun merdivenlere çıkarken de Haliç’i seyredebilir ve yolun sonunda da asırlık tarihi ile Pierre Loti Kahvesi’nde kahve içebilirsiniz… 19. yüzyılın sonlarına kadar Rabia Kadın Kahvehanesi olarak bilinen ve sonra Pierre Loti’nin kahveyi mesken tutmasından sonra Pierre Loti Kahvesi olarak anılan kahve yıllardır aşıkların buluşma mekanı…
Sultanahmet’te köfte
Sultanahmet diyince akla camiiden ve turistlerden sonra gelen ilk şeydir belki de. İstanbul’da yaşayıp ya da Sultanahmet’e gidipte orada köfte yememek İstanbul’lular için kayıptır.
Adalar
Eğer vaktiniz ve imkanınız varsa Adalar’ın havasında, İstanbul’a hem yakın hem uzak huzurlu bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Adaların dizilimi sırasıyla şöyle; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada.
Büyükada
Ada’nın kuşkusuz en popüler aktivitesi fayton gezisidir. Fayton ile bir yerden bir yere seyahat etmek 8.00 TL’den başlarken küçük tur 40 TL faytonla büyük tur ise 50 TL’dir.
Adanın Kuzey-Güney doğrultusuna dik olarak çıkan Dil Burnu’nun iki yanındaki Yörük Ali ve Nizam Plajları, Luna Park, Aşıklar, Viranbağ kır gazinoları, korulukları, biri iskeleden başlayıp Ada’nın tüm çevresini dolaşan büyük tur, diğeri Araba Meydanı’ndan başlayıp Dil’den, Aşıklar Kır Gazinosu’ndan Lunapark’a oradan da Maden’e geçerek binildiği noktaya dönülen küçük tur olmak üzere araba turları, Luna Park meydanındaki süslü eşeklerle yapılan geziler Büyükada gezilerinin başlıca eğlenceleri haline gelmiştir.
Ada’nın en yüksek tepesinde Aya Yorgi kilise ve manastırı bulunmaktadır. İsa Tepesi’nde ise Hristos Kilise ve manastırı bulunmaktadır. Kumsal semtindeki Ayios Dimitrios Kilisesi de Ada’nın önemli dini yapılarındandır.
Heybeliada
Sadece doğasıyla, temiz havası ve güzellikleriyle değil, Bahriyesi, Sanatoryumu, Ruhban(Papaz) Okulu gibi kurumlarıyla da ünlüdür. Adanın önemli yapıları, Bahriye Okulu, Aye Ofemya Ayazması, Türkiye’nin ilk sanatoryumu olan Heybeliada Sanatoryumu (Kuruluş: 1924), Heybeliada’nın ünlü sakinlerinden olan Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi, Abbas Halim Paşa Köşkü, Papaz Okulu, diğer dini yapılar ve resmi binalardır.
Burgazada
Ada üzerindeki tek tepe Bayrak Tepesi’dir. Güzel ahşap köşkler genellikle sahilde Gezinti Caddesi’nde, Kaşıkadası ve Heybeliada’ya bakan tepenin eteklerindeki Gönüllü ve Mehtap sokaklarındadır.
Plajın güneyinde Mezarlık Burnu yer almaktadır. Bu burundaki kaya dönüldüğünde adanın güney kıyılarına gelinir. Burası, Bayrak Tepesi’nin bulunduğu sarp mevkidir. Kıyıdan duvar gibi yükselen bu tepenin üzerinde Hristos Manastırı vardır. Aynı yönde kıyıdan devam edilince Kalpazankaya’ya gelinir. Kalpazankaya’nın hemen yanında bulunan küçük koy, Burgaz’ın gezinti yerlerinden biridir. Kalpazankaya’nın güneyinde Marta Koyu, Kuzeybatı tarafında Aya Yorgi Manastırı bulunmaktadır.
Kınalıada
Kınalıada, İstanbul Adaları içinde en küçüklerinden biridir. Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi vardır. Kınalıada’da, çok kayalık olması nedeniyle, ağaçlık bulunmamaktadır. Bizans döneminde, surların yapımı için buradaki kayalıklardan taş getirildiği bilinmektedir. Adadan çıkartılan taşlar nedeniyle arazi bozulmuştur. Adada en çok dikkat çeken özellik, Çınar Tepesi’ndeki büyük radyo ve televizyon antenleridir. Ada, geçmişte suyu ve elektriği de olmadığı için diğer adalardan çok daha sakindir.
Yıldız Parkı
Beşiktaş’ta bulunan park Yıldız Sarayı ve Çırağan Caddesi arasında yer alıyor.
Yıldız Parkı’nda Malta Köşkü
Ayrıca park içindeki Malta köşkü ve Çadır Köşkü’nü de gezebilirsiniz.
Fethi Paşa Korusu’nda oksijen depolama
Fethi Paşa Korusu için Boğaz’ın oksijen kaynağı denilebilir. Kuzguncuk Korusu olarakta bilinen Fethi Paşa Korusu İstanbullular’a temiz havada yürüyüş ve koşu alanlarından yararlanıp restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenerek, kentin gürültülü ortamından uzaklaşma fırsatı sunuyor.
Emirgan Parkı
Çocukların doğa ile yakın bir gün geçirmesi için çok uygun bir park. Parkta bulunan Sarı Köşk ve Beyaz Köşk görülmeye değer.
Polonezköy
Bir taşra atmosferinde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, İstanbul Beykoz ilçesinin bu şirin beldesi Polonezköy’de birkaç saat geçirebilirsiniz. İstanbul’un arka bahçesinde doğanın yeşilini korumayı başardığı, insanın gerekli saygıyı gördüğü nadir yerlerden biridir Polonezköy.
Polonezköy
Köye gelmeden, etrafı çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbul’un kalabalıklığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedersiniz. Köye hemen girişte sizi kilise ve mezarlık karşılar. Türkiye’de Polonyalıların yaşadığı bu köy, sosyolojik ve coğrafi açıdan, ilk duyuşta insana biraz çarpıcı geliyor. İşte burası İstanbul’un en güzel sürprizlerinden biridir.
Belgrad Ormanı
istanbul’un kuzeyinde, İstanbul Boğazı’nın batısında bulunan ormanlık bölge. Sarıyer- bahçeköy sınırlar içinde bulunan ve mesire amaçlı kullanılan bölge Karadeniz kıyılarına 4,2 km. kadar mesafededir.
Ağva’da nehir gezintisi
Ağva, iki yanında akan Göksu ve Yeşilçay nehirleri, yan cephesindeki hiç kirlenmemiş denizi ve yeşilliğiyle tam bir doğa harikası. İstanbul’a 97 km uzaklıkta.
Ağva’da nehir gezintisi
Şile ilçesine bağlı, Şile’den sonra yarım saatlik bir araba yolculuğu ile buraya ulaşabilirsiniz.
Anadoluhisarı ve Göksu deresi
Bir diğer tarihi yapı olan Anadoluhisarı, Rumelihisarı ile karşı karşıya. Anadoluhisarı’nda civardaki kafelerde oturabilir, yemek yiyebilir ya da Göksu Deresi’nin yakınlarında gezinti yapabilirsiniz.
Anadoluhisarı ve Göksu deresi
Hisardan sonra, Fatih Köprüsünün Asya kulesinin bulunduğu Kanlıca semtinde meşhur sahil kahvelerinde oturabilir yoğurdunu yiyebilirsiniz.
Alıntıdır.