Asrın hastalığı olan”günah hastalığından kurtulmak” Said Nursi hazretleri
ASRIN HASTALIĞI OLAN GÜNAHLARDAN KURTULMA YOLLARI
Said Nursi Hazretleri asrın hastalığı olan günah hastalığından kurtulmanın yolları hususunda bir mektup kaleme almış,ve bu mektupta Günahları nasıl sevaba çevirebileceğimizi anlatmaktadır.
Günümüzde her an günahla karşı karşıyayız değil mi? Her attığımız adımda günah olan kaçınılması zor olan eylemlerle karşı kaşıyayız
Ne kadar dikkat etmeye çalışsak da kaçınmamız oldukça zor.
Bunlardan kaçınmadıkça yaşantımızda zorluklar,sıkıntılar,musibetler etrafımızı sarıyor.
Bunların sebebini anlamaya çalşımadan boşuna savaşmaya devam ediyoruz.
Çağın hastalığı olan günah hastalığına karşı bir çare olmalı?günahların yaşandığı bu ortamdan kurtulmak için neler yapabiliriz.Dünyayı değiştiremiyeceğimize göre,bu hastalıklardankaıçınmak için birşeyler yapmalıyız.
İşte bu asrın hastalığını kendi zamanında gören Said Nursi Hazretleri bunu kaleme alarak bize yol göstermiştir.
Bakın mektupta çok önemli bir noktaya değinerek”Bu asırda gayet ehemmiyettli olan imandan sonra ilk sırada Takva ve Salih ameldir “diyerek “gayet önemli” notunu düşüyor.
Takva nedir?Günahlardan kaçınmak,korunma,uzaklaşmak anlamındadır.
Salh amel ise:Allah’ın şunu yaparsan sevap kazanırsın şunu yaparsan rızamı kazanırsın dediği şeylerdir.Allahın razı olduğu amelleri yapmaktadır.
Peki en küçük günahtan kaçınmak bile bize neler kazandırır bunu merak ediyormusunuz?
Siz bir haramı terke ederek bir vacibi yapmış olup binlerce günahı terk etmiş gibi sevap kazanıyorsunuz.Düşünün gün içinde bir çok günahtan kaçınarak
binlerce sevap kazandığınızı.Ve küçük bir günahtan döndüğünüzü düşünün binlerce sevap kazanmayı istemezmisiniz? İşte bu takvadır.Ne kadar takva sahibi olursanız o kadar günahlar isize yaklaşmaz.
Şimdi salih amele bakalım! bir günde bir salavat okduğunuzu düşünün,bir defa istiğfar çektiğinizi düşünün,bir kimseye bir iyilik yaptığınızı düşünün,bir yetimin başını okşadığınızı düşünün,bir hastayı ziyaret ettiğinizi düşünün,bakın size binlerce sevap kazadıracak ne kadar çok şey var.
Üstad Said Nursi Hazretleri bu günün koşullarını düşünerek bizleri günah hastalığından kurtarmanın yollarını sunuyor.
Ayrıca günahların nasıl sevaba çevriebileceğini de gösteriyor.
Biz insanların günahlara karşı hep bir meylimiz olur,ne kadar da uzak durmaya çalışsak mutlaka günah işleyebiliyoruz,
O zaman bunlardan kaçınmaya çalışmak bile bize vacip sevabı kazandıaracak ise gözümüzü açıp neden yapmayalım değilmi? Neden böyle bir fırsat varken değerlendirmeyelim değil mi?